Till senaste kommentaren

Hur ärlig ska jag vara om att säga upp mig efter att min föräldraledighet är slut?

Jag arbetar som förskollärare men är nu hemma och är föräldraledig. I samband med att jag gick hem för föräldraledighet flyttade vi. Jag planerar alltså att söka nytt jobb när min föräldraledighet löper ut. Min arbetsgivare vet om flytten men utgår ifrån att det finns en chans att jag kommer tillbaka efter årsskiftet då jag tänkt börja jobba igen.

I dagarna fick jag ett Mail ifrån min arbetsgivare gällande detta. De vill veta hur jag tänker angående att komma tillbaka eller ej. Jag vet inte hur ärlig jag vågar vara? Ifall jag berättar att jag inte tänkt komma tillbaka är det detsamma som att säga upp sig? Och vad innebär det för mig i min situation? Det känns inte helt fördelaktigt att säga upp sig när man precis gått hem på föräldraledighet?
Linnéa

Kommentarer

 • Hej Linnéa!

  Tack för ditt meddelande!

  Du har ingen skyldighet att meddela din arbetsgivare redan nu om hur du gör efter föräldraledigheten. Det är lång tid kvar på din föräldraledighet, än så länge och det är ju mycket som kan hända.

  Om du säger att du inte har tänkt komma tillbaka är det inte samma sak som att du säger upp dig.

  Arbetsgivaren kan ställa frågan för att eventuellt veta hur de ska planera framåt med vikarie för dig och annat.

  Det du behöver förhålla dig till är din uppsägningstid, om du mot slutet av föräldraledigheten vet att du vill avsluta din anställning. Läs gärna mer om hur uppsägningstid utifrån kollektivavtalet fungerar.

  Vänligen,
  Karin

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.