Internationellet arbete

Hej. Jag undrar om Sveriges Lärare gjort något uttalande eller planerar att göra kring lärarnas och elevernas situation i Gazaremsan, nu under de pågående bombningarna då ju även många skolor totalförstörts? Liknande det fina solidaritets uttalande som gjorts med Ukrainas lärarkår.

Mvh Lisa
Lisa

Kommentarer

 • Hej Lisa!

  Det lidande som civilbefolkningen på Gaza utsätts för är fruktansvärt. Sveriges Lärare kräver ett omedelbart slut på de krigshandlingar som drabbar civilbefolkningen på Gaza. Vi fördömer alla former av våld mot oskyldiga barn, elever och lärare och kräver vapenvila snarast möjligt.

  Sveriges Lärare är medlem av den globala lärarfederationen Education International, EI, tillsammans med lärarorganisationer från både Israel och Palestina. Genom EI uttrycker vi solidaritet när våra systerorganisationer drabbas av kriser, konflikter och krig och sätter tryck på dem som har de största påverkansmöjligheterna – regeringar och andra globala organisationer.

  Genom EI har vi fördömt både Hamas attack mot Israel och Israels attacker mot Gaza samt vädjat till det internationella samfundet att enas kring ett fördömande av det våld som drabbar människorna i regionen. EI har även en solidaritetsfond för bland annat krisstöd, genom vilken Sveriges Lärare bidrar med stöd till drabbade lärare, kollegor och skolor i Gaza. Till medlemmar som vill bidra i det humanitära arbetet rekommenderar vi FN:s barnfond Unicef, där Sveriges Lärare är medlem, eller andra hjälporganisationer som våra medlemmar har förtroende för.

  Vänliga hälsningar
  Marie
 • Vad fint att läsa att Sveriges lärare aktivt fördömer bägge attackerna. Det gör mig stolt att tillhöra förbundet!
  Antonella
 • Hej Antonella!

  Tack för din fina återkoppling!

  Vänliga hälsningar
  Marie
Inlägget är stängt för ytterligare kommentarer.