Till senaste kommentaren

Hur får jag koll på att mitt schema stämmer?

Hej!

jag jobbar som ferieanställd lärare på mellanstadiet. Jag har jobbat cirka ett år och känner att jag inte riktigt hinner med allt som ska göras. Hur vet jag att jag inte jobbar för mycket? Det känns som att jag gör så mycket mer än det som står på mitt schema....hur ska jag tänka?

Sofia
Sofia

Kommentarer

 • Hej Sofia,

  tack för din fråga.

  Arbetstidsschemat ska följa ditt arbetstidsavtal. All din reglerade arbetstid ska vara utlagd i ett arbetstidsschema. Du bör ha koll på ditt schema och din planering. Du ska veta när din arbetsdag börjar och slutar och när du har rast. Det är viktigt av flera skäl. Du ska veta när du ska vara på arbetet, när du är ledig och när en till kommande arbetsuppgift ligger utanför ordinarie arbetstid och ska ersättas som övertid. Det är också viktigt att veta inom vilken ram du ska hinna med dina arbetsuppgifter.

  Allt arbete ska rymmas i planeringen även sådant som tar tid men inte nämns som en del av ditt uppdrag såsom ställtid, tid för paus, reflektion, att täcka upp för kollegor och sådant som inte kan planeras men som tar tid.

  Om uppdrag eller förutsättningar behöver förändras för att planeringen ska fungera, behöver du gå igenom underlaget med din chef.

  Om du behöver stöd kan du kontakta ditt ombud på din arbetsplats eller kontakta oss via vårt kontaktformulär.

  Du kan också ringa oss på telefonnummer 077-515 05 00.


  Vänligen


  Miriam
Inlägget är stängt för ytterligare kommentarer.