Extrauppdrag

Jag leder verksamhetsövergripande kollegialt lärande och är ansvarig för en prioriterad del av skolans utvecklingsarbete. Jag får (lite) tid men inget lönepåslag, vilket mina kollegor på andra skolor i kommunen med samma uppdrag får - eller så är de förstelärare. Det känns frustrerande och tråkigt, och väldigt fel. Jag vill fortsätta med det arbete jag driver, samtidigt som jag också vill att det syns på lönen även för mig. Vi har alla fått generell löneökning i år p.g.a. att vi haft en tf rektor under en längre period, och lärarlönelyft har delats ut till andra kollegor (ett hastverk, p.g.a. rektorsbyte i samma veva som dessa pengar kom).  

Vad ger ni mig för råd? Och vad gäller egentligen vid extrauppdrag av denna typ?
C.

Kommentarer

 • Hej C, tack för ditt meddelande!

  Det finns inget centralt regleraat kring denna typ av uppdrag, utan det hanteras olika hos olika arbetsgivare. Däremot finns det riktlinjer för karriärtjänster som Förstelärare, som du nämner.

  Du bör ha rätt förutsättningar tidsmässigt för uppdraget. Ska du hinna med det kan andra arbetsuppgifter behöva tas bort och här ska rektor kunna vara behjäplig i hur du ska prioritera.

  Diskutera gärna extra lön för uppdraget med lokalt fackligt ombud eller lokalförening, gärna i dialog med arbetsgivaren.

  Vänligen,
  Jessica
Inlägget är stängt för ytterligare kommentarer.