arbetstid

Min skola ligger på två adresser och jag ska nästa läsår undervisa i idrott dagligen på båda adresserna. Det kommer bli ca 30 min total promenad varje dag i tid att gå mellan adresserna. Vad ska jag räkna in den tiden som? Tiden är inte i början eller slutet av dagen.
Idrottslärare

Kommentarer

 • Hej Idrottslärare, tack för ditt meddelande!

  Om det är under din reglerade arbetstid så är det vanlig arbetstid men se till att det finns utrymme i ditt schema för detta så du inte behöver stressa mellan.

  Om du däremot behöver ta bil på grund av långt avstånd mellan arbetsplatserna så kan du ha rätt till eventuell färdtidsersättning.

  Vänligen, Jessica.
  Jessica
 • Hej!
  Jag undrar vad ni anser vara rimligt arbetstid när det gäller handledning, styrning och organisation kring gymnasiearbeten (100p)? På vår skola har vi delat upp ansvaret på respektive programlag. Totalt får vi 25 timmar i vår tjänst för att handleda 21-24 elever...
  d.v.s. 1h /elev!!???
  Detta betyder att skolan anser att vi ska klara av att introducera arbetet, se till att alla kommer igång, att vi följer arbetet samt kommenterar arbetet under processtiden. Elever på naturprogrammet ska utföra experiment på labb, som vi måste närvara då de utför..Vi ska ha opponeringstillfällen samt avstämningar. Vi ska delta på elevernas presentationer samt göra helhetsbedömning om de är godkända eller inte. Vi skriver ut kalendarier och scheman för de olika momenten samt lägger ut nödvändig information på digitala plattformar. I våra scheman ligger 1h/vecka utlagt i 25 veckor- sedan tas de bort... trots att eleverna inte är färdiga med sina arbeten. Det finns alltså ingen tid för förberedelser eller efterarbeten..
  -Är detta rimligt?

  Björn
 • Hej Björn,
  tack för ditt meddelande!

  Vi har dessvärre inte möjlighet att hantera individärenden i detta forum. Om du är medlem i Sveriges Lärare uppmanar jag dig istället att ta kontakt med våra fackliga vägledare på Lärarlinjen. Du hittar kontaktuppgifter dit via bifogad länk.

  Kontakta Sveriges Lärare (sverigeslarare.se) (Personlig kontakt).

  Vänligen,
  Jessica

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.