Arbetstid idrottslärare

Hej! Hur räknas tiden som man gör som idrottslärare gällande omklädningsrum? Exempelvis om jag har en lektion på 55 minuter i schemat, så är den minst då 65min, om räknar före och efterarbete? Ska denna tid schemaläggas av arbetsgivaren, eller vad gäller? Det borde ju räknas in på något sätt, eftersom man gör mycket för elevernas skull gällande tryggheten i dessa situationer…
Idrottslärare

Kommentarer

 • Hej Idrottlärare, tack för ditt meddelande!

  Det bör stå med som ställtid i ditt schema. Exempelvis om lektionen är 55 minuter så bör 10 minuter då stå med som ställtid. Om du sedan ska hinna förflytta dig eventuellt till annan plats så bör det finnas tid även för det.

  Ställtid är tid för att ställa fram, ställa undan och ställa om.

  Lägg ut den tid du behöver före och efter lektioner och möten för att hämta/lämna material, ställa i ordning lokal och material, släppa in/ut eleverna och förflytta dig. Tiden som behövs varierar, exempelvis beroende på ämne, elevernas ålder och om du behöver byta sal.

  Du ska givetvis inte behöva springa utan måste hinna andas, dricka vatten eller kanske dokumentera något. Annars går det ut över din arbetsmiljö eller elevernas lektionstid. Notera brister, exempelvis Ingen ställtid på tisdag förmiddag.

  Ställtiden i början och slutet av arbetsdagen ska rymmas i den reglerade arbetstiden. Förväntas du exempelvis läsa din mejl innan dagen börjar, ska det finnas tid för det.

  Läs gärna mer om ställtid.

  Vänligen,
  Jessica

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.