Vad händer när jag går i pension?

Hej,
jag kommer snart gå i pension och har funderingar kring hur det fungerar med a- kassa och lärarförsäkringar när jag väl går i pension?
Kommer de att avsluta automatiskt när jag blir pensionär eller måste jag personlig kontakta dem?
Grace

Kommentarer

 • Hej Grace!
  När du går i pension har du möjlighet att vara kvar i Sveriges Lärare som pensionärsmedlem till en kostnad av bara 65 kronor/månad.
  Om du väljer att vara kvar i Sveriges Lärare som pensionärsmedlem har du rätt att ha kvar dina förmånliga medlemsförsäkringar hos Lärarförsäkringar, pensionärsmedlem Om du väljer att avsluta ditt medlemskap hos oss så kommer även dina försäkringar att avslutas.

  Du har även rätt att ta del av våra medlemsförmåner

  När det gäller medlemskap i a-kassan så behöver du själv kontakta dem för att avsluta medlemskapet när du går i pension, om du inte fyllt 66 år. Månaden du fyller 66 år avslutas ditt medlemskap i a-kassan automatiskt.
  Läs gärna mer här: Lärarnas Arbetslöshetskassa när du går i pension

  Vi får inte automatiskt veta när våra medlemmar går i pension så du behöver själv informera oss om det så att vi kan ändra din medlemsform och även justera din avgift.
  Du kan anmäla detta i vårt kontakformulär eller ringa oss på telefon: 077-515 05 00 om du hellre vill ha personlig service att ändra dina uppgifter.

  Vänliga hälsningar
  Madelen

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.