Arbetstimmar i klassen

Hej!
Jag arbetar fulltid som SFI lärare på ett stort utbildningsföretag. Vi har fyra dagar där vi undervisar (mon-tors). Enligt min kontrakt borde jag ha 27 undervisningstimmar i klassen.
Mina chefar kräver däremot att jag ska ta hand om klasserna i 30 timmar, genom att ge elever uppgifter så att jag skulle få planeringstid mellan lektionerna. Jag upplever dock att jag är klassen mycket mer än vad det står i vårt avtal. Vi är ense med kollegorna att uppfatta arbetsbördan som för hög, och kravet att styra undervisningen i så pass långa timmar orimligt.

När vi antyder om detta till våra chefer svarar dem med att säga lite diskret att det är bara att gilla läget om vi vill behålla arbetet. De flesta på kontoret har tidsbegränsade kontrakt. Jag bad min chef att gå ner i tjänst (50%) för att jag klarade inte mina arbetsuppgifter, men som tur är har jag nu hittat en annan arbetsplats.
Jag är dock ledsen och orolig för mina kollegor som ska fortsätta arbeta under dessa villkor.
Jag undrar om ni har stöttat på något liknande, och är tacksam för all hjälp ni kan ge oss.
Tack på förhand!


Michele

Kommentarer

  • Hej Michele, tack för ditt meddelande!

    Vad tråkigt att höra om din arbetssituation.
    Om du är medlem i Sveriges lärare så rekommendrar jag att du tar stöd lokalt av fackligt ombud eller lokalförening. Kontaktuppgifter finns här: https://www.sverigeslarare.se/kontakt/

    Vänligen, Jessica.
    Jessica

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.